2012. január 17., kedd

Beindul az élet

Először is el kell mondanom, hogy egy kicsit leégtem, mármint úgy, ahogy nyáron szokás, szóval megpirult az arcom, januárban...:)
Egyébként kicsit több mozgás volt már tegnap, meg ma. Tegnap elég nehezen indult a napom, baromi száraz az idő, ezért folyamatosan úgy érzem, mintha meg lenne fázva némileg a torkom, de majdcsak hozzászokunk, hogy még wc-re se lehet elindulni egy csupor víz nélkül. Miután visszaértünk a reggeli/ebéd körútról, indultunk is tovább, mert Stefan szólt, hogy az ő diák segítője viszi a friss diákjait egy körsétára és mivel mi ilyen szolgáltatásra nem számíthatunk a mi Celinánktól, csatlakoztunk. Kicsit szomorúan tapasztaltuk, hogy olyan, mintha csak Celina lenne ennyire szétszórt...De legalább kedves, az is valami!
Este mikor megláttam a naplementét, kicsit kimentem "művészkedni", aztán próbálgattam az utólagos szoftveres buherálást is, aminek bár nem vagyok nagyon híve, jól szórakoztam:





Miután összedobtunk egy tisztességes vacsorát Árpival és Gáborral, kaptuk a fülest, hogy valami buli van készülőben, ahova miért is ne mennénk el, elvégre ma csak 7-kor kellett kelni...De abszolút nem bántuk meg! Bár a buli annyiból állt, hogy némi fagyoskodás után elsétáltunk Fernandó apartmanjához, ahol egy kisebb garzonlakásnyi területre úgy 20-30an benyomultunk és igyekeztünk megismerkedni egymással kicsit... Elég jó képet kaphattunk így arról, hogy mennyire nemzetközi a hely. Vannak franciák, koreaiak, kínaiak, brazilok, mexikóiak, spanyol, német, svéd, finn, holland, mauritiusi, nigériai... A házigazdánk, Fernandó jó gyereknek tűnik, kb olyan magas, mint én, de annyi izom van rajta, mint Árpin, Gáboron, meg rajtam összesen; egyébként 'aerospace engineer' (ok okozati összefüggés azt hiszem nincs az előző két infó között...), elvileg lesz is vele egy közös órám.
Örömmel tapasztaltam, hogy ennyi nép között egyre többen vannak, akik mondjuk 80%os pontossággal tudják kimondani a nevemet, főleg a franciáknak, a svéd srácnak és a mauritiusi lánynak megy a dolog! Néhányan Magyarországgal is egészen képben vannak, pár mondat után nekem szegezték a kérdést, hogy mi is van ezzel az Orbán Viktorral...
Lényeg a lényeg, jól elvoltunk, hajnali fél 4-re vissza is értünk a lakásokhoz, de mielőtt mindenki nyugovóra tért volna, kicsit szerepet cseréltünk és elkísértük a diák segítőnket egy barátjához, mert úgy láttuk, kicsit készen van szegény, ezért nem akartuk egyedül hazaengedni:)
3 óra alvás után ma öröm volt felkelni és elmenni az eligazításra, ahol mindent elmeséltek, hogy hogyan lesz és megebédeltettek minket. A lényeg: hihetetlenül hülyebiztos itt minden...Rendesen a szánkba rágtak mindent. Mondjuk érthető, hiszen nagyon eltérhet az itteni rendszer a sok külföldi diák által megszokottól, ráadásul az ügyintézés iszonyatosan felgyorsul. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy 20 perc alatt készen volt a fényképes diákigazolványom és a bankszámlámmal kapcsolatos papírmunka egyszerre és ebből mondjuk 10 perc volt a sorban állás... A kajálda egészen meggyőző volt, be lehet fizetni egész félévre x belépésre és egy belépésnél gyakorlatilag azt és annyit eszek, amennyi jól esik. És van választék bőven a tipikus gyorskajáktól kezdve a levesen keresztül az önkiszolgáló, bőséges salátabárokig. Tekintve, hogy itt sokat fogunk enni, nagyon gyorsan el kell kezdenem sportolni is (amire egyébként tengernyi lehetőségem lesz szerencsére), ha be akarom tartani, hogy csak azért se hízok el:)
Az ebéden csináltunk néhány fotót a társaságról:



Ez a gyerek meg nemnormáliis:D

Na most ennyi, nem sokára megyünk nagy közös vacsorára! Jóéjszakát gyerekek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése